Тържествено честване на Деня на независимостта в Оряхово

На 22 септември 2016 година пред Мемориалния комплекс „Загинали за България” в парк „Ловен дом” в град Оряхово тържествено се отбеляза Деня на независимостта на България. В празничната програма участваха ученици от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” и СУ „Христо Ботев”. Водещи бяха Анжелика Иванова и Виктория Александрова. Есе за значението на историческия акт от 1908 година представи Михаела Йонова. Стихове за България рецитираха Валери Викентиев и Георги Стефанов.

 


Паметта на загиналите войни от Оряхово по бойните полета се почете с поднасяне на венци и цветя от Община Оряхово, Общински съвет Оряхово, СУ „Христо Ботев”, НУ „Д-р Петър Берон”, ДГ „Пролет”, ДГ „Дружба”, Детска ясла, НЧ „Надежда 1871” и граждани.
След тържеството в Художествена галерия „Проф. Марин Върбанов” по инициатива на Общински комитет „Васил Левски” се проведе семейна работилница „Историята на България през погледа на моето семейство”.

 

 


Изработиха се табла със снимки от семейно посещение на различни паметни места от нашата родина, които се подредиха като експозиция в залата на галерията.
Участниците сами представиха своите табла и разказаха за впечатленията и преживените емоции. Всички заедно споделиха своята обич към България.