Оряхово грее в празнична светлина

На 13 декември 2016 година  площад „Дико Илиев” събра доброволци от Оряхово и Общината. Учениците и екипите на местните училища и детски градини се включиха в инициативата „Елхата е душата на декември”. Те вложиха много творчество и емоционалност в украсата на своите елхи, предоставени им от общинското ръководство.

Читалищата от Общината активно се включиха в базара „Магазинче за светлина” като предложиха интересни празнични сувенири и вкусотии.

В ХГ „Проф. Марин Върбанов” на 13 декември фонд „Участвам-дарявам-променям” с председател Христинка Цонева откри фотоизложба „Благотворителността през обектива”.

 

 

 

 

Приказката за доброто ни разказаха Мариела Личкова в ролята на бабата и Димитър Викентиев, който успешно се въплати в ролята на нейното внуче.

Разбира се, случи се и най-желаното от децата чудо – градската елха грейна, обляна в светлина.

За доброто настроение на всички присъстващи на площада пяха и свириха учениците от Националното училище по фолклорни изкуства – Широка Лъка, които доведоха със себе си и Дядо Коледа, Младежкия духов оркестър от Оряхово и Светлин Миланов – носител на  1 – ва награда от Пирин фолк 2016.